Sinnikkäät sukkulentit

img_4026

Maailmalla vihersisustaminen on jo hetken tehnyt uutta tulemista ja millä volyymilla! Useat muorinkukka- ja saniaislajit, parsat ja mehikasvit ovat vahvasti esillä ehkä jopa vuosikymmenen jos toisenkin jälkeen. Avosylin otamme tämän trendin vastaan!

Helppohoitoiset mehikasvit eli sukkulentit ovatkin ihanteellisia kodin viherkasveja, koska ne tarvitsevat minimaalisen määrän hoitoa. Alla muutama vinkki mehikasvien kuten rahapuiden, mehitähtien ja kaktusten hoitoon:

1. Pienet juuret tarvitsevat kokoonsa nähden melko pienen ruukun. Kaktusmulta on parasta mutta tavallinen viherkasvi multakin käy, ja sitä on helppo vähän tuunata helpommin vettä läpäiseväksi esimerkiksi hiekalla tai pienillä kivillä. Ole tarkkana ettei vesi jää juuristoon seisomaan. Jos ruukussa ei ole reikää pohjassa, tee salaoja esim. lecasoran avulla.

2. Talvilevon aikana kastelu on hyvin niukkaa, eikä kesälläkään kannata innostua liikaa. Pintamullan täytyy olla kuiva!

3. Valoisa kasvupaikka.

Siinäpä ne hoito-ohjeet oikeastaan olivatkin. Superhelppoja siis! Kannustamme kaikkia luomaan oman vihreän kodin!

img_0161

Urbanjunglebloggers.com sivustolla bloggaajat ympäri maailmaa kuvaavat mitä inspiroivimpia urbaaneja kotiviidakoita. Unohtamatta kotimaisia osaajia !! Innolla odotamme Susanna Venton ja Riikka Kantinkosken upealta näyttävää Green Home Book:ia. https://www.instagram.com/greenhomebook

img_0132-1
Raatokukka (Stapelia)  on nimestään huolimatta veikeä amppelikasvi. Kasvu on melko hidasta, joten pysyy kauniin mallisena pitkään. Parhaiten kasvi viihtyy hyvin aurinkoisella eteläikkunalla. Nauttii paahtteisesta ja aurinkoisesta kesästä mutta samalla täytyy muistaa kastella melko runsaasti. Kukkii erikoisilla kukilla, mikä jäljittelee mädäntyneen lihan hajua. Tätä erikoista piirettä ei kannata pelätä, sillä kotona ikkunalaudalla haju on kuitenkin hyvin mieto.

img_0141
Toinen hauska amppeli mehikasvi on kalanruoto, lehtikaktusperheen (Epiphyllum) hybridi.

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: