Piian matkassa

Näin suhmuraisen ja sumuisena helmikuun lauantaina ajattelimme piristää muutamalla Piian matkakuvalla. Piia ja Inkeri viettivät ansaitut talvilomapäivät Thaimaan lämmössä.

Tervetuloa mukaan reissuun!

img_9614

img_9705img_9686

Joulusesongin ja häähumuisen uuden vuoden jälkeen oli täydellinen irtiotto tarpeen, jotta voimat ja etenkin mieli pysyvät kunnossa ja positiivisena.

Matkaan mahtui myös toisenlaisen kukkakulttuurin tutkimista ja ihmettelyä. Monessa hotellissa on hienosti ja yksinkertaisesti käytetty esimerkiksi ajopuuta luomaan tilakoristeita ja sommitelmia. Simppeliä estetiikkaa.

Bangkokin kukkatorilla, Pak Kholong Talatilla, kukat ja vihannekset olivat samassa tilassa sekaisin mutta sulassa sovussa. Tunnistin tukkutorille tyypillisen tunnelman.

img_0136

img_0152

img_8278img_8290img_8280

Myynnissä oli meille paljon tuttuja kukkalajikkeita kuten ruusuja, ja aivan valtavasti krysanteemeja. Ainoastaan lootuksen kukat puuttuvat meidän suomalaisista tukkukaupoista.

img_0159
Lootus (Nelumbo nucifera)
img_0158
Aasiassa lootuksenkukalla on aivan erityinen hengellinen status, sillä se on pyhä niin hinduille kuin buddhalaisille.

Uskomuksen mukaan lootus kukki Gautama Buddhan jalanjäljissä. Aasialaisessa kirjallisuudessa lootus myös representoi kauneutta, eleganssia, täydellisyyttä ja puhtautta.

img_8281
Ymmärrämme ajatusta kasvin ylväästä kauneudesta ja puhtaudesta.

Kukkatukun huikeaa tuoksua lisäsi yrtit, mausteet ja tuoreet vihannekset. Nälkä kasvoi käytäviä vaeltaessa. Onneksi katukeittiön herkkuja ei tarvinnut etsiä kaukaa!

img_8279

 

img_8288img_8286img_8285img_8289

img_8284

img_8291
Thaimaan orkideaa.

Matkoilla on hauska nähdä pieni pilkahdus paikallisten tavoista ja arjesta. Kukkatorilla siihen pääsi mielestäni melko konkreettisesti käsiksi. Värit, tuoksut ja kiire ja hyörinä. Tuttua ja samalla niin erinlaista.

img_0153
Ruusun terälehtiä myytiin pussikaupalla.

img_0155

img_0143
Huomatkaa oikealla yläkulmassa bambunrungot. Upeat!! Ne kun olisi saanut mukaan kotiin!

Miljoonakaupungin pölyt jäivät taakse ja paluu saarten rauhaan takasi akkujen latailun loppukevääksi. Kilpikonnien muikea meno antoi oman osansa aurinko- ja lämpöterapiaan.

img_9616
Näitä kuvia ja tunnelmia katsoessa mieli kevenee ja hymy tulee huulille. Tästä on hyvä jatkaa kotona kohti kevättä!

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: