Formex.se

Tavoitteet ja mieli korkealla lensimme keskiviikkona aamulla Tukholmaan pohjoismaiden suurimmille sisustusmessuille. Messut tarjosivat vaivattoman orientoitumisen syksyn ja talven ajankohtaisille teemoille ja trendeille. Halusimme erityisesti myös löytää uusia merkkejä valikoimaamme, etenkin istutusruukkuihin kaipasimme päivitystä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Formex 2017

Aloitimme messuilun makoilemalla säkkituoleilla suunnittelija Malin Marceeaun konstaalaation alla. Syksyn Formexin ’Nordic Space’ teemalla oli kolme kantavaa trendiä:

1. Body Comfort jossa keskeistä oli mittasuhteet, etenkin runsaat ja suureelliset. Materiaaleina lampaantaljat ja terrakotta. 2. Raw Luxury teemalla pureuduttiin syvälle omiin pohjoismaisiin juuriimme. Tummat, mystiset ja intensiiviset sävyt korostuivat poltetussa puussa, patinoidussa metallissa ja kvartsissa. Viimeiseksi trendiksi Ruotsin muotineuvoston (Swedish Fashion Council) johtama suunnittelutiimi oli vallinnut luovuuden 3. Creativityyn siusältyi ajatus, että myös arkipäiväiset asiat ja materiaalit voivat ja myös toimivat innoittajina. Mottona ”toisen roska saattaa olla toiselle aarre”. Näitä teemoja näki myös näytteilleasettajien tuotteissa ja osastojen ilmapiirissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aulan seesteistä tunnelmaa ja saippuakuplia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välillä osastojen käytävillä tuntui kuin olisi astunut viktoriaaniseen aikaan ja avannut unohdetun oven villiintyneeseen kasvihuoneeseen tai kurkistanut samettisten verhojen taakse kuriositeettikabinettiin. Samaan aikaan fiilis oli maanläheinen ja yksittäiset esineet oli nostettu esiin. Iloksemme huomasimme myös, että viherkasvien voittokulku jatkuu. Myös luonnollisesti ja runsaasti sidottuja kimppuja oli käytetty paljon osastojen stailauksissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille jäi tulevan syksyn trendeistä päällimmäiseksi tunne pehmeästä, boheemista fiiliksestä sekä murrettujen pastellisävyjen kirjosta. Sametti, betoni, kori ja puu päämateriaaleina. Nyt punaisen värikirjo oli pehmeä ja murrettu mutta rohkeat, ja jo katse tulevaisuudessa menevät, ottavat punaisen haltuun voimakkaissakin sävyissä. Meitä kyllä miellyttää viininpunainen maailma kirkasta ja kovaa sävyä enemmän. Syksyisissä koko punertavista leikkokimpuista tulee upeita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tähtiputkea ja artisokkaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Syyshortensiaa ja artisokkaa.

Ikkunalaudan vihreyteen saa mielenkiintoa lisäämällä jänniä punertavalehtisiä viherkasvilajikkeita. Keittiön yrttiruukkuhuin voi istuttaa vaikkapa purppurana hehkuvaa punaista basilikaa. Syksyn ulkoistutuksiin tuo osansa upeat koristeheinät.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Heinien villiä pehmeyttä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koristeheinälajikkeista löytyy hienoja punertavia sävyjä.

 

IMG_1725

Puuteristen punaisten rinnalla näkyi paljon myös veikeitä vihreitä – tummia ja syviä tai vaalemapaa ja raikkasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lotuksen siemenkota rouheassa terrakottamaljakossa.

 

Vihreä on meille lähellä sydäntä ja erityisesti samettityynyjen värit sykähdyttivät!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samettisettyynyt muistuttivat pehmeästä sammalpedistä, joita käytämme mielellämme joulun asetelmissa. Valitsimmekin paljon ruukkuja joihin pyöreät, vihreät sammaleet sopivat hyvin. Halusimme samalla myös lisätä simppeliä ja luonnollista fiilistä.

 

Yleisesti ruukkujen pinnat olivat mattapintaisisa ja terrakottan eri sävyissä, niin vaaleanruskeita kuin sinertävän tummanharmaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mielenkiintoisia ja harmonisia muotoja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Osastoilla oli käytetty paljon myös kummituspuita, mikä on myös upea ulkoistutuksissa mutta täytyy muitsaa ottaa sisälle ennen pakkasten tuloa.

Pimenevät illat, eli miten annamme periksi syksylle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Messuilla pääsimme kyllä syksyiseen tunnelmaan ja odotammekin jo innolla uusia ruukkuja ja maljakoita sekä yhteistyötä uusien tavarantoimittajien kanssa. Toivottavasti asiakkaammekin innostuvat yhtälailla 🙂 !

Lopuksi muutama tunnelmakuva meitä inspiroineista jutuista ja väreistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Parolan rottingilta löytyy kaunis kotimainen vaihtoehto.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Monstera mania jatkuu 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Värillinen lasi korostaa hienosti leikkokukkia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Amppelikasveja oli myös edelleen paljon.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Innostuimme meille yllättävistäkin väreistä!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hilittyä harmoniaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Joulua jo odotellaan!

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: