Kukkatrendit 2018, osa2

Pehmeän ja utuinen boheemiromantiikka on yksi suloisimmista kukkatrendeistä. Siinä hauskinta on rakennella pieniä kokonaisuuksia myös muuta rekvisiittaa käyttäen. Motto ’tunnelma ennen funktiota’ olisi Alvar Aallon kauhistus, mutta toimii! Tämän tyylin voi rakentaa mieleisekseen – joko täysillä tai hillitymmin!

IMG_6645
Kuvasimme kimpun Katri Juvan Nikkotakko koruateljeen inspiroivalla työhuoneella Grundlagen tiloissa.

IMG_6648IMG_6649

IMG_2412
Romanttinen pioni sopii toki hienosti myös simppelin sisustuksen ystäville!
IMG_2423
Boheemin romanttiseen tyylin sopii hienosti kuivuneet kukat. Kannattaa siis valita lajikkeita, mitkä kuivuvat kauniisti säilyttäen osan väristään.

IMG_2421

Yksi vuoden mielenkiintoisimmista trendeistä on Art Decon juhlavuus. Eli ripaus samettia, kultaa tai geometrisia kuvioita elämään!

IMG_2398
Kuvan maljakoita on keväällä tulossa lisää! Tällä hetkellä valikoimassamme on ainoastaan yhtä (kuvan) kokoa.

IMG_2433

IMG_2393
Kaarevat muodot pehmentävät tänä vuonna graaffista tyyliä. Parhaiten tätä pääsee toteuttamaan viherkasvien ruukkujen muodoilla.

Trendiguru Li Edelkoortin mukaan keltainen väri on jotain sellaista, mitä emme voi enää ohittaa. Värinä keltainen edustaa toivoa, joten uskomme että sen aika todellakin on tullut. Mutta miten väri heijastuu kukkatrendeihin? Meille, Kukkakauppa Piia Jaalalla, keltainen väri on ollut pitkään problemaattinen eikä sitä meidän valikoimista ole kovinkaan usein löytynyt.

IMG_2405
DOTS Turku
IMG_2408
DOTS:in astioiden selkeä muotokieli ihastuttaa.

Juttelimme keltaisesta ja erityisesti keltaisista leikkokukista kukkakaupan kylmässä takahuoneessa kamomillateetä juoden. Olimme kaikki yhtämieltä siitä, että keltainen väri kukissa vaatii erityisen kivan lajikkeen ja/tai kauniin sävyn. Keltaisen ruusun pitää milestämme olla iso, pullea ja puutarhamainen. Toisaalta Jaloleinikin hempeä sitruunankeltainen väri tuo mieleen kesän sitruunaperhoset. Samoin tulppaaneille ketainen väri sopii. Keltainen vaatii meiltä paljon 🙂 Katsotaan siis mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan.

Viherkasvi valikoimaan pureudumme myöhemmin. Odottelemme kevätaurinkoa ja multasormien heräämistä!

IMG_2195

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: