Juuri nyt – juhlan aika!

Kesän juhliin sopii mielestämme parhaiten mutkattomat puutarhakimput, jotka juhlistavat hienosti yhdessäoloa. Astioilla ja kukkavalinnoilla on helppo säädellä kukkakoristeiden juhlavuutta. Sidoimme kesäisiä pöytäkoristeita vanhoihin hunajapurkkeihin inspiroimaan kesän juhlakattausten suunnittelua.

IMG_6324

 

Pyrimme Kukkakaupassa tekemään kukka-asetelmat mahdollisimman pitkälle ilman kukkasientä, sillä haluamme välttää turhaa muovikuormaa. Matalissa pöytäkoristeissä ekologisuus on erityisen helppo toteuttaa. Vapaan asettelun etuna on myös se että, asetelmista syntyy kuin itsestään rentoja ja luonnollisia.

Yksi syy miksi luonnollisesti sidotut kimput ja asetelmat pysyvät aina muodissa, on kukkien yksiselitteisessä kauneudessa. Ne näyttävät upeilta niin vanhoissa piltti- tai säilykepurkeissa kuin upeissa maljakoissa.

IMG_6322
Muista yksityiskohtien erityisyys.

IMG_6277

Astoiden muodoilla saa helposti muutettua kattauskoristeiden luonnetta. Eli mitä enemmän erilaisia muotoja ja kokoja, sitä mielenkiintoisempi kokonaisuus. Myös kukkien määrät voivat vaihdella, jos haluat mahdollisimman rennon kokonaisuuden.

IMG_6271

IMG_6276

Erilaiset kukkalajikkeet lisäävät asetelmien tehoa ja kukkaismaisuutta. Tunnelma pysyy kuitenkin selkeänä ja harmonisena, jos värimaailma pysyy maltillisena. Tiettyä toistoa myös vaaditaan, eli jokaisen maljakon ei tarvitse olla täysin erilainen tai samanlainen.

IMG_6285
Keskikukkana ihanasti auennut pioni. Mausteena mäkimeiramia, neidonkukkaa ja ritarinkannusta.
IMG_6291
Kun kukka-asetelmiin sekoitetaan valkoisen ja vihreän sävyjä, on lopputulos aina juhlava.

IMG_6297

Isot, pyöreät ja pehmeät muodot sopivat hienosti mataliin asetelmiin. Puutarhafiilistä tavoiteltaessa, muotoa kannattaa myös hienovaraisesti rikkoa.

IMG_6260
Unohtamatta myös muutaman kukan kauneutta!
IMG_6316
Kiinnostuitko persoonallisista käsintekstatuista paikkakorteista? Kysy lisää!

IMG_6325

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: