Syksyinen dhalia kimppu, matlakimppu, oliivia, kärhöä ja mimosan oksaa

Syystrendien juurilla

Ulkona on ensimmäinen syysmyrsky, linja-autot huristelevat Linnankadulla kolmatta päivää ja Turun torin kaivaukset ovat todella alkaneet. Liikkeen ikkunan takana näkyy ihan erilainen maailma, ja tuntuu kuin olisimme Kukkakaupassa astuneet ihan uuteen aikaan! Muutoksista huolimatta koemme, että Kukkakaupan juuret ovat juurtuneet syvälle Linnankadulle. Vaikka juuret liitetäänkin usein johonkin tiettyyn paikkaan, voivat ne myös liittyä abstrakteihimpiin asioihin kuten tunteisiin ja muistoihin. Meillä juuret ovat vahvasti ankkuroituneet omaan sidontatyyliimme. 

kuivuvia heiniä modernissa kranssissa

Juuret olivat myös Habitare messujen teemana, jossa kävimme fiilistelemässä vuoden 2019 sisustustrendejä, sillä koti, kukat ja kasvit kuuluvat mielestämme saumattomasti yhteen. Halusimme myös kuulla kukkataiteilija Hanna Piipon puheenvuoren vuoden 2019 kukkatrendeistä. Inspiroiva esitys, mikä samalla myös jäsensi omat ajatuksemme Kukkakaupan kukkavuodesta 2019. Tähän juttuun olemme poimineet, Hannan osviittoja mukaillen, meitä kiinnostavia ja inspiroivia kukkatrendejä. Lopuksi mukana myös muutama habitaren helmi!

Lännen hirssi, kuivuvat kasvit, syksyiset kukat, lisävihreä,
Herkkä lännenhirssi sopii kauniisti niin kimppuihin kuin yksinään. Se myös kuivaa kauniisti, ja kuivuvat kukkamateriaalit ovat voimakkaasti esillä 2019.

Ei yhtä väriä, ei tiettyä kukkaa

Hanna Piipon esityksessä parasta oli sanoma siitä, ettei esillä ole ainoastaan yksi tietty väri tai kukkalajike. Näin myös kukkatrendit kiinnittyvät globaaleihin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin. Edelleenkin on ajankohtaista ajatus siitä, että ulkotila tuodaan sisälle. Tämä meidän jokaisen on helppo toteuttaa jo ihan muutamalla upealla luonnosta löytyvällä oksalla tai materiaalilla. Luonnonmateriaaleihin voi myös mutkattomasti lisätä leikkokukkia- ja vihreitä. Tässä trendissä tai ennemminkin ajatuksessa parasta on se, että epätäydellisyys on täydellistä.  

kupari, kuivuvat leikkokukka materiaalit, mimosa, ikiviuhko, syyshortensia

kupari, kynttiläkranssi ikkunalle
Kynttiläkransseja on kahta kokoa, hinnat 18e ja 22e.
Pampa heinä/pampas grassa, cotton, dried flower, modern wreath
Pampaheinä- ja puuvillapallokranssi. Käytetyt materiaalit ovat jo kuivuneita ja kransissa on hyvin harmoninen sävymaailma.

Kransseissa on helppo toteuttaa maltillisesti kuivakukkatrendiä käyttämällä jänniä materiaaleja sekä kauniisti kuivuvia materiaaleja. Toisaalta talvella muun muassa vekkulit männynoksat toimivat viileissä tiloissa ja koristehavulajikkeet taas sisällä. Toteuta itse tai tilaa mieleisesi! Metallisia kranssipohjia löytyy kolmea kokoa.

Tummuvat sävyt

Kukkakaupassa koemme, että syvät sävyt kuuluvat etenkin syksyyn. Tummat, syvät sävyt toimivat hienosti yhden väriteeman sisällä, jolloin lopputulos on harmoninen. Toisaalta tummien sävyjen, kuten viininpunaisen kaveriksi sopivat myös yllättävät väriyhdistelmät, jotka haastavat katsojaansa tai tuovat tilaan ilmettä.

matala niittymäinen, bohu kukkakimppu
Matalakimppu, jossa värimaailma on harmoninen. Harmonian rikkoisi hienosti pilkahdus oranssia…
Syksyinen matala kimppu, hortensia, tähtiputki ja jalokärhö. Hydrangea, astrantia and different autumn greens
Syyshortensiat ovat saapuneet! Sesongin leikkovalikoimalla pääsee eleettömästi syksyfiilikseen.

Smudge sticks!

ovat osa hyvinvointitrendiä. Ne mukailevat Amerikan alkuperäiskansojen tapaa rakentaa salviapohjaisia nippuja, joita traditionaalisesti poltetaan puhdistamaan ja siunaamaan ihmisiä tai paikkoja. Innostuimme!

img_1809

img_1808

img_1806
Kuivuvia ja tuoksuvia elementtejä. Muun muassa: salviaa, rosmariinia, kuivattua appelsiinia, laventelia.
img_1807
Värikkäämpi ja koristeellisempi verio.

Habitaren kukkahelmet

img_1947
Espoossa sijaitsee upea GardenLiving. Kukkiin ja puutarhaan erikoistunut liike fiilistelee puutarhalifestyle-hengessä. Suosittelemme! @habitare2019
Pampaheinäkruunu. Lapuan kankurit @habitare 2019
Pamapaheinäkruunu! @Lapuan kankurit
Kuivuvat materiaalit. Lapuan kankurit @Habitare 2019
Kuivuvista materiaaleista kuriositettikabinettien hengessä
Hakola @habitare
Pehmeät muodot ja puhuttelevat sävyt. Olkikukka tekee paluuta. Hakola @Habitare2019

img_1949

img_1948
Järvenpään kukkatalon floristimestari Saija Sitolahti piti Deko-lehden osastolla hienoja demoja syksyisistä kimpuista.
HAbitare2019, kukkatrendit
Habitaren suurin helmi lemppariosastolla !

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: