asetelma, kuivuva materiaali, kuivakukat, moderni kuivakukka-asetelma

Kuivakukka Workshop by Hanna Piippo

Viime sunnuntai oli inspiroiva päivä, sillä kukkataiteilija Hanna Piippo järjesti mielenkiintoisen kuivakukka workshopin Helsingissä. Kurssilla tehtiin asetelma astiaan sekä kranssi kuivista tai kauniisti kuivuvista materiaaleista. Oli hauskaa olla vaihteeksi itse oppimassa! Takana ihana iltapäivä kivassa porukassa ja innostuneessa hengessä.

kuivakukka workshop, Hanna Piippo, kanaverkkotekniikka

Päivän Hanna Piippo aloitti kertomalla omasta kukkahistoriastaan, eli siitä minkälaisen matkan hän oli käynyt ennen kohtaamistamme Satamakatu viidessä. Oli mielenkiintoista kuulla pohdintoja hänen omasta kukkien sidonta tyylistään, ja tavoista tehdä luonnollisa mutta harkittuja töitä.

Kurssin kuivakukkamateriaali
Workshopin  materiaali, jossa pääosassa olivat kuivat tai hyvin kuivuvat lajikkeet.
kuivakukat, kuivuvat kukat, olkikukka, limonium,, asetelma kanaverkkotekniikalla
Olkikukat olivat ehdoton suosikki materiaalivalikoimasta, vaikka kurssilaisten keskuudessa heräsi paljon mummolamuistoja 🙂 tai ehkäpä juuri siksi! Kuten tuoksut, myös kasvit ja kukat kantavat mukanaan nostalgisia muistoja.
kuivuva kukkasidonta materiaali, papaver, unikko ja unelma värjätty
Värjätty asparagus setaceus eli Unelma ihmetytti utuisella olemuksellaan. Kukkakauppa Piia Jaalalla on hyvin tarkka politiikka värjättyihin kasveihin, mutta tätä ajattelimme vielä testata omiin kransseihimme ja katsoa miten se asettuu omaan tyyliimme.

 Miksi juuri Hannan workshop?

Koemme, että meillä on samankaltainen lähtökohta kukkien sidontaan. Lisäksi Hannan designfilosofia tuntui omalta ja kotoisalta, kuitenkaan olematta täysin samanlainen kuin omamme Kukkakauppa Piia Jaalalla.

esimerkkityö, kanaverkkotekniikka, Hanna Piipon sitoma
Hanna Piipon demotyö kuivakukka-asetelmasta.

Ei villiä – vaan harkittua ja kolmiulotteista! Oli meille yksi iltapäivän parhaista huomioista, sillä usein puhumme omista töistämme ja tyylistämme juuri ’villinä’, vaikka taustalta löytyy paljon harkintaa aina materiaalivalinnoista alkaen sidontatyyliimme. Lisäksi Hanna kannusti luovaan vapauteen ja ennakkoluulottomuuteen, jossa vanhoja tai klassisia floristiikan sääntöjä ei orjallisesti noudateta. Tärkeämpää asetelmissa oli juuri harkittu luonollisuus, rentous ja ryhmittely.

kuivakukka-asetelma, kanaverkkotekniikka, kuivakukka workshop by Hanna Piippo, kKukkakauppa Piia jaala, oma asetma
Tadaa! Tässä vamis työ.
img_2542
Asetelmat tehtiin kanaverkkotekniikalla, mikä oli hienoa!, uurnan mallisiin astioihin. Joskus uurna-astiat ovat makuumme turhan romanttisia ja yksityiskohtaisia mutta nämä Hanna Piipon workshopin astiat olivat hienot yksinkertaisuudessaan sekä huomaamattomuudessaan!

Make your own Magic!

Halusimme testata kanaverkkotekniikkaa ja vaasia myös tuoreilla kukilla. Erityisesti halusimme kokeilla siihen omaa designfilosofiaamme!

kullero, jouluruusu, uurnavaasiin kanaverkkotekniikalla kukka-asetelma, talvinen asetelma, kukkakauppa piia jaala
Jaloleinikkiä, jouluruusua ja piikkiputkea.
img_2558
Mielestämme oma sidontatyylimme toimii myös tässä astiassa ja tyylissä!

img_2559

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: